INTENSIVE PRE – ACADEMIC ORIENTATION PROGRAMME (IPOP) 2017

The Office for the Dean of Student Affairs wishes to inform all staff and students of a 1-day Intensive Pre-academic Orientation Programme (IPOP) for all fresh Undergraduate and Postgraduate sandwich students for the 2016/2017 academic year.

Date:             Wednesday, July 19, 2017

Venues:        Jophus Anamoah-Mensah Conference Centre

                      South Assembly Hall

Time:             8:00 am – 4:00 pm

 

ORIENTATION TIME SCHEDULE 

GROUP 1

(Undergraduate Programmes

Venue:

JOPHUS ANAMUAH-MENSAH CONFERENCE

CENTRE (North Campus)

TIME

DURATION

TOPIC

8.30 - 9.00

30 min.

Opening Ceremony

9.00 - 9.30

30 min.

General Rules and Regulations

9.30 - 10.00

30 min.

Time Management

10.00 - 10.30

30 min.

UEW Anthem / SRC Issues

10.30 - 11.00

30 min.

Academic Rules and Regulations

11.00 – 11.25

25 min.

Amalgamated Sports and Debate Activities

11.25 - 12.00

35 min.

Health Management /Shape Attitude Ghana

12.00 - 12.35

35 min.

Campus Security /Fire Combat

12.35 - 1.20

45 min.

BREAK

1.20 - 1.50

30 min.

Counseling Services in UEW

1.50 - 2.15

25 min.

Challenges and Opportunities for Fresh Students

2.15 - 2.45

30 min.

Library in Tertiary Education

2.45 - 3.05

20 min.

Pedestrian Use of Roads

3.05 - 3.35

30 min.

Procedures for Online Registration of Courses

3.35 - 4.00

25 min.

Religious and Social Life on Campus

 

GROUP 2

(Postgraduate Programmes)

Venue:

South Assembly Hall

(South Campus)

TIME

DURATION

TOPIC

8.30 - 9.00

30 min.

Opening Ceremony

9.00 - 9.30

30 min.

SGS Procedures & Coordination of Postgraduate Studies

9.30 - 10.00

30 min

TDPH & UPPS Highlights

10.00 - 10.35

35 min.

Health Management /Shape Attitude Ghana

10.35 - 11.05

30 min.

General Rules and Regulations

11.05 - 11.25

20 min.

Time Management

11.25 – 11.55

30 min.

Library in Tertiary Education

11.55 - 12.25

30 min.

Counseling Services in UEW

12.25 - 12.45

20 min.

UEW Anthem / GRASAG Issues

12.45 - 1.35

50 min.

BREAK

1.35 - 2.05

30 min.

Procedures for Online Registration of Courses

2.05 - 2.40

35 min.

Campus Security /Fire Combat

2.40 - 3.00

20 min.

Challenges and Opportunities for Fresh Students

3.00 - 3.20

20 min.

Religious and Social Life on Campus

3.20 - 3.40

20 min.

Amalgamated Sports and Club Activities

3.40 - 4.00

20 min.

Pedestrian Use of Roads